Monday, November 6, 2017

5 Tips Kurangkan Rasa Malu Berniaga Termasuk Berniaga Online

Teks: Rahayu Rashid & Dexandra Group
Image: Carian Google

Sambil scroll Telegram Group Dexandra, terbaca sharing mengenai Tips Kurangkan Rasa Malu Berniaga Termasuk Berniaga OnlineSo, jom sama-sama kita baca Tips tersebut. 

1. Check apa niat anda berniaga. Takkan niat yg baik pun malu nak buat.


2. Kenapa anda perlu berniaga? Sebab anak2? Sebab mak ayah? Cari satu sebab yang walau apapun orang cakap, anda tak peduli sebab anda lebih pentingkan mereka.


3. Apa sebenarnya yang anda malukan sangat dengan berniaga atau mengaku anda adalah seller? Rasullullah, manusia teragung pun berniaga.

4. Jangan fikir bukan-bukan sebelum mencuba, (takut orang kata, takut orang kutuk, takut kena sindir). Ini cuma PEMIKIRAN anda. Belum terjadi pun. Buat apa nak takut dengan benda belum jadi? Buang masa hokey.

5. Bila mana anda rasa berniaga online itu low standard, tiada class, fikir balik, ORANG YANG PALING KAYA DI DUNIA adalah orang yang berniaga. 


Dah baca 5 tips tu? 

Jangan malu lagi tau. Kita susah belum tentu orang nak bantu, dan kita pun sebolehnya taknak susahkan orang lain. Selagi boleh berusaha sendiri, kita usaha sendiri. Takder alasan untuk berbisnes. Cuba check hp memasing sekarang. Smartphone kan? Ada line internet kan?

So... apa nak tunggu lagi? Kejayaan Bermula dari Diri Kita Sendiri!

Images source: Google Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Servis Upah Menulis (Ghostwriter)

Saya menawarkan servis upah menulis (Ghostwriter) untuk anda yang memerlukan perkhidmatan menulis. Dengan kadar upah menulis yang sangat be...