Aktiviti Cuti Sekolah WAHM

Teks: Rahayu Rashid
Image: Koleksi Peribadi Rahayu Rashid


Diam tak diam, dah minggu kedua cuti sekolah. Oh! Cepatnya masa berlalu. Kami duduk di rumah saja kerana emak dan adik saya berada di sini sejak seminggu lepas. Duduk diam-diam walaupun bosan tak ingat dunia. Maklumlah, dah ada beberapa plan nak jalan-jalan, tapi nampaknya terpaksa lupakan saja... sobbb sobbb.

Anak-anak enjoi jer bila nenek dan ayah su mereka kat sini. Hariz la paling heaven, sampai mandi pun taknak. Musim agak sejuk sekarang ni kan, mandi pun kena paksa. Amboi, sakan dia bercuti. Cuti sekolah, mandi pun dia mengelat!

Dania pulak, bizi dengan Ara dan Zorro. Siapa mereka ini? Mereka ini ialah kucing gelandangan yang datang ke sini sejak sebelum puasa lepas. Ara dah sekali beranak dah, Zorro tu anak Ara. Sekarang? Ara bunting lagi. Wawawwaaaa! Bertambah komitment. Anak Ara yang lahir sekali dengan Zorro 2 mati dan sekor lagi MIA. Rasanya mati juga masa kami ke Melaka Ogos lepas.

Nizam sibuk dengan kerja sana-sini. Belajar setahun pun dah tamat pada Oktober lepas. Alhamdulillah. Lepas satu fasa dalam career growth dia. Lepas ni tanggungjawab dah bertambah, jangan dia asik dok pening kelapa sudah, bertambah uban nanti hahaha.

Saya?
Masih macam ni la. Berblog, bisnes dari rumah jual De'Xandra Perfume dan jalankan tanggungjawab sebagai WAHM yang tak pernah surut kerjanya. Penat memang penat. Kalau boleh nak upah bibik sorang haahaa. Amboi, berangan sangat!

Okey, dah waktu Asar. Petang baru update blog, macam ni la. Taip jer apa melintas kat fikiran. Jumpa lagi :)

Comments

Popular Posts