Posts

Showing posts from September, 2016

Bisnes Dropship untuk Surirumah

Image
Teks: Rahayu Rashid Image: Carian Google & Rahayu Rashid
Surirumah zaman sekarang, memang tak betah takder income sendiri kan? Kalau boleh kita nak ada income sendiri dengan berbisnes tanpa perlu keluar rumah.
Salah satu cara yang sedang 'in' sekarang ialah bisnes secara Dropship.

Apakah bisnes Dropship? Kita tengok gambar ni.



Senang jer konsep Dropship ni. Ia sesuai untuk surirumah yang nak jana pendapatan sendiri dengan: - modal minimun - tak perlu keluar rumah untuk pos - tak perlu beli dan simpan stok - tak perlu bungkus parcel - tak perlu topup modal
Anda hanya perlu mempromosi dan uruskan sales dan bayaran dengan customer dan agent/reseller anda. Mudah kan?
Dengan bisnes dropship, anda boleh jana pendapatan dari rumah dan di mana saja bermula dari 1,2, 3, dan 4 angka, bergantung pada rezeki dan USAHA anda.
Saya kini punyai team bisnes De'Xandra Perfume lebih kurang 50 orang iaitu Keluarga Oh Wanginya. Saya juga bermula sebagai Dropship, dan telah upgrade menjadi Agent.
Dengan b…

Bosan Tak Jadi Surirumah?

Image
Teks: Rahayu Rashid
Image: Koleksi Peribadi Rahayu Rashid


Kalau kita fikirkan bosan. Bosan la kita dapat.
Kalau kita fikirkan happy. Happy la kita dapat.
Pergi kerja pun adakalanya bosan, adakalanya happy. Kan?

Tapi... kerja tetap kena kerja. Esok pagi dan setiap hari.
Hari berganti hari, minggu berganti minggu Bulan berganti bulan, tahun berganti tahun. Kita tetap kena pergi kerja kan?

Begitu juga sebagai surirumah Bosan dan happy juga bersilih ganti. Lalui dan nikmati saja.
Kita adalah apa yang kita fikirkan Law of attraction.
Kita boleh kawal minda kita Fizikal dikawal oleh minda. Minda yang positif, akan jadikan kita positif. Tindakan juga akan seiring pemikiran kita.
Jadi... nikmati saja!

Wanita MESTI ada Sumber Pendapatan Sendiri!

Image
Teks: Rahayu Rashid
Image: Koleksi Rahayu Rashid

Kehidupan ini sukar untuk diramal. Kesenangan hari ini, tidak menjamin untuk hari esok dan seterusnya. Begitulah putaran sebuah kehidupan.



Apabila memegang title surirumah, salah satu perkara yang menjadi 'kegerunan' ialah "apa akan jadi pada nasib diriku dan anak-anakku andainya dahan tempat bergantung telah patah? 
Contohnya ialah bila suami meninggal dunia (nauzubillah), perceraian atau suami hilang pekerjaan yang menyebabkan hilangnya sumber pendapatan kita sekeluarga.
Memang, rezeki adalah jaminan Allah. Namun, kita mesti berusaha. Tiada yang datang bergolek di depan kita. 
Sebab itulah, sejak 6 tahun tidak bekerja makan gaji, saya akan sentiasa berusaha untuk miliki pendapatan bulanan sendiri. 
Anda bagaimana?