Monday, December 29, 2014

Banjir 2014| Sesi Persekolahan 2015 Ditangguhkan Seminggu

Teks dan Image: Rahayu Abdul Rashid

Assalamualaikum.

Keadaan banjir di kebanyakan negeri di Malaysia masih meruncing, khususnya di Kelantan. Sesungguhnya tiada daya upaya kita melawan takdirNya. Semoga Allah memberikan kemudahan dan hikmah disebalik apa yang berlaku. 


Kementerian Pendidikan baru sahaja mengumumkan bahawa sesi persekolahan 2015 ditangguhkan selama seminggu. Jadi, ia akan bermula pada 11/1/2015 dan 12/1/2015. Semoga segala urusan dipermudahkan.


Tak dapat dibayangkan, betapa peritnya keadaan yang perlu dilalui oleh mangsa banjir semasa dan selepas kejadian ini. Segala persiapan persekolahan juga turut musnah. Kebanyakan daripada mereka tinggal sehelai sepinggang malah nyawa menjadi taruhan.


Semoga mereka diberikan kesabaran dan kekuatan untuk menghadapinya. SesungguhNya, mereka adalah insan yang hebat dan tinggi darjatnya disisi Allah Taala, kerana setiap ujian yang diberikanNya adalah tanda kasih sayangNya.


Sehingga berjumpa lagi. Wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Servis Upah Menulis (Ghostwriter)

Saya menawarkan servis upah menulis (Ghostwriter) untuk anda yang memerlukan perkhidmatan menulis. Dengan kadar upah menulis yang sangat be...