FAQ Akademi Bekerja di Rumah

Sumber: Facebook Rakan Niaga ABDR & Penulis
Images: Google

1. Bagaimana kelas ini dijalankan?
- Kelas berbentuk tutorial ini dijalankan sepenuhnya secara online.
- Protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook Belajar Asas Blog.
- Protege akan dimasukkan dalam Group Kelas di Facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui PM di Facebook atau Group Kelas.
- Nota dan tuturial bergambar disediakan di dalam Group Kelas tersebut.

2. Bagaimana dengan Jadual kelas?
Jadua kelas adalah fleksibel, mengikut masa protege sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di Facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya serta berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.

3. Apakah Tugasan yang perlu dibuat?
Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu protege menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini protege tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka. Protege dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.

4. Di Mana Kelas Ini Diadakan?
Uniknya kelas kami secara online sahaja. Boleh mula bila-bila masa sudah sedia.

5. Saya bekerja tak ada masa...
Disebabkan tuan/puan tak ada masa, itu sebab kelas ini masanya fleksibel. Iaitu 10 langkah mudah untuk kelas penulisan dan 16 langkah untuk kelas bisnes.

 6. Saya tak ada produk.
Produk kami sediakan. Anda boleh jadi Rakan Niaga Akademi. Jika sudah ada produk lagi ok, boleh teruskan menjual produk yang anda sedang dan/atau akan jalankan.

7. Berapa lama boleh pandai?
Bukan berapa lama boleh pandai, tetapi berapa cepat tuan/puan boleh siapkan tugasan. Ada pelajar laju ambil masa 10 hari sahaja, ada 3 minggu, ada sebulan dan ada lebih dari itu. Cepat atau lambat adalah bergantung kepada protege itu sendiri. Cepat siapkan tugasan, maka cepatlah kalian boleh mula menggunakan blog, Facebook dan Fanpage untuk menjana pendapatan pula.

8. Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya. Juga pertukaran antara blog di akademi dapat membantu menarik traffik ke blog.

9. Siapa digalakkan menyertai ABDR?
Kelas ini terbuka kepada semua yang mahu memulakan bisnes secara online atau masih tidak tahu cara bagaimana mahu memulakannya. Khusus utama untuk suri rumah, suri bekerjaya yang mahu menambah pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Juga dialu-lukan penyertaan untuk kaum adam.

10. Apakah ‘value-added’ yang anda akan perolehi?
Kami akan kongsikan tips, tunjuk ajar, panduan dan kumpulan sokongan untuk sama-sama berjaya mencapai matlamat masing-masing menyertai akademi ini.

Sekiranya rakan-rakan berminat untuk menjadi sebahagian daripada kami, bolehlah hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut.
Tel/Whatsapp: 013 – 255 0727
Facebook: Rahayu Rashid

Comments

Popular Posts